dimecres, 10 d’octubre del 2012

Hello class!!

Benvinguts al Bloc de Xarxes!

L'inici del fenomen dels blocs i dels seus protagonistes, els bloggers, va arrencar a finals de la dècada dels 90.
Tot i que sovint se'ls vol enterrar, els blocs segueixen estant molt vius, i són una una porta oberta a la xarxa, que ens aporta coneixements, opinions, tendències i ens permeten l'intercanvi d'impressions i idees.


Què és un Bloc i per a què serveix?

Comencem pel més bàsic. Sé que molts de vosaltres, un servidor també ho ha fet, ho confesso, davant d'aquesta pregunta aniríeu a tota velocitat a obrir la pàgina de la wikipèdia.
Anirem aquest cop a consultar la definició que ens ofereix TERMCAT del terme Bloc:
Pàgina web, generalment de caràcter personal i poc institucional, amb una estructura cronològica que s'actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos.
Cal advertir ja d'entrada que no tots els blocs són iguals. N'hi ha de moltes tipologies, interessos i finalitats. Les categories més usuals, tenint en compte les definicions i criteris que té en compte STIC.cat a l'hora d'organitzar els seus premis bloc són:

#Blocs corporatius
Considerarem bloc corporatiu aquell realitzat per una organització / institució / entitat amb la finalitat de:
a) parlar sobre la pròpia organització / entitat / institució
b) parlar sobre productes, serveis o activitats que ofereix

#Bloc professional
Considerarem bloc professional aquell que, realitzat personalment o per encàrrec a un tercer (negre literari, admin, community manager, i un llarg etcètera), té com a objectiu la promoció de la imatge personal o professional d’aquell a qui fa referència.
Així mateix, s’inclouen en aquesta categoria aquells blocs de professionals o persones amb important rellevància pública (càrrecs electes, polítics, esportistes d’alt nivell, artistes, presentadors o col·laboradors de ràdio o televisió, etc) que utilitzin el seu bloc com una eina més de comunicació professional.
Afegeixo una tercera categoria, el #Bloc personal
Aquells que escrivim o hem escrit per plaer, explicant i donant a conèixer experiències, emocions, vivències o coneixements. En trobareu de cuina, tendències, viatges i moltes coses més que segur satisfaran els vostre coneixements i curiositat.


Un parell d'enllaços interessants abans de començar:
Primer, el bloc del Kim Ruiz (@ksibe) per a saber més de per què un bloc.
Segon, per als que us intimida començar a escriure,@AntonioSanJuanR us dona alguns consells a tenir en compte a ¿Cómo escribir mi primer artículo o post?


Per avui res més, us passo el testimoni!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada