diumenge, 28 d’octubre del 2012

TripAdvisor


Una xarxa social vertical es una plataforma web enfocada a un target molt concret. Els usuaris comparteix una característica determinada como professió, hobbis, etc.




Avantatges:
  • Major facilitat per establir contacte amb aquelles persones que comparteixen el mateix interès nostres.
  • Els continguts que es comparteixen en aquestes xarxes estan filtrats, així que s’evita de tenir que denunciar segons quina documentació.

Desavantatges:
  • El número d’usuaris, en comparació amb una xarxa horitzontal “generalista” es menor, però les relacions són més manejables.
  •  Els serveis i funcions en comparació amb les grans xarxes social es menor, degut a que el pressupost es inferior perquè tenen un diferent ritme d’innovació.


TRIPADVISOR



Per tant, un clar exemple: Tripadvisor es un buscador vertical especialitzat, que neix per facilitar les coses a l’usuari. Els buscadors verticals son la solució per buscar de forma ràpida i directa allò que es necessita. Tripadvisor compleix aquest requisit sent un buscador específic que permet que el viatgers planifiquin i facin el seu viatge perfecte.

Es tracte d’una xarxes social, web 2.0 composta per usuaris que formen una comunitat. Aquests comparteixen experiències relatives a viatges i turisme.


 Tripadvisor ofereix de forma gratuïta al usuaris diferents serveis:
  • Trobar vols aeris, hotels, restaurants i lloguer de vehicles al territori nacional e internacional mitjançant un formulari amb les preferències, dates i hores que es vol.
  • Comunitat de viatgers, on l’usuari es converteix en membre de la seva comunitat online. Una vegades registrat pot accedir a:

ü  Descobrir destins en tot el mon a través de llocs recomanats per d’altres usuaris
ü  Crear els teus propis racons: hotels, restaurants, etc.
ü  Explorar viatges d’altres usuaris
ü  Navegar en el foro de viatges
ü  Comentar fotos i vídeos
ü  Crear el teu propi bloc

A més ofereix altes serveis com:
  • Buzz: historial de comentaris, recomanacions que mostren els millors llocs que els usuaris han trobat en Tripadvisor.
  • Alertes: servei que permet als usuaris trobar un destí, restaurant, etc. sense necessitat de buscar. L’usuari introdueix un origen, un destí, una data aproximada  i Tripadvisor busca i quan troba alguna oferta que s’ajusta a lo que s’havia sol·licitat, s’envia a l’usuari mitjançant un email.





Recerca:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada