diumenge, 28 d’octubre del 2012

Shazam, una aplicació cada cop més aprop a una xarxa social















Shazam és una aplicació per a telefonia mòbil que incorpora un servei que permet la identificació de música. L'empresa té la seu a Londres i va ser fundada per Chris Barton, Inghelbrecht Felip, Mukherjee Dhiraj i Wang Avery el 1999.

Shazam s'aprofita del micròfon que porten incorporats la majoria de telèfons mòbils per a poder gravar una mostra de música que s'estigui reproduint. Una empremta digital acústica es crea a partir de la mostra i es compara amb una base de dades per a trobar coincidències. Un cop feta la relació, l'usuari pot rebre informació tal com el titol de la canço, artista, L'àlbum, enllaços d'interes a serveis com iTunes, Youtube, Spotify o Zune, així com també suggerències d'altres cançons relacionades.

A més de compartir els tags realitzats en xarxes socials com Facebook, Twitter o Google+, els usuaris podren accedir a ‘Shazam Friends’. Així, seran capaços de visualitzar el que els seus amics de Facebook comparteixen i comentar-ho directament des de les aplicacions d'iPhone, iPod Touch, iPad o Android. 


El següent vídeo ens mostra d'una manera força dinàmica, el funcionament i una breu explicació sobre els origens d'aquesta xarxa:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada